Primers & grondlagen

Top White

Kleur : wit

Ecotec Top White is een matte oplosmiddelvrije elastische primer voor muren en plafonds. De verf laat de ondergrond nog ademen.
Te gebruiken op nieuw pleisterwerk, bestaande verflagen, gipsplaten, mdf, multiplex,…

Deze verf is vrij van oliën, waardoor ze niet vergeelt. Ze bevat geen acrylaten of solventen wat resulteert in een VOS vrij product en daardoor bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Indien er zich in de te schilderen wand vlekken bevinden van water, nicotine, vet of roet dient eerst men eerst een isolerende voorbehandeling met Ecotec Iso-Mur uit te voeren.

Afwerken kan je met de Ecotec Di-Mat of Ecotec leemverf.

Verbruik: ca.8 m²/l naar gelang de ondergrond.

Ecotec Top White is een matte, oplosmiddelvrije, elastische primer voor muren en plafonds.

De verf is antistatisch en laat de ondergrond ademen.

Afwerken kan met onze dispersieverven of leemverf.

Eco Prim & Fix

Witte grondering en fixeermiddel op basis van niet-giftige en natuurlijke grondstoffen, vrij van oplosmiddelen; Antistatisch. Door zijn samenstelling en correct gebruik, onschadelijk voor mens en milieu.

Geschikt voor droge, zwak absorberende en vetvrije (minerale) ondergronden zoals beton, baksteen, pleisters en gipskarton. Tevens geschikt voor fixeren van oude ondergrond op kunststofbasis (hechting eerst testen!).

Gelijkmatig aanbrengen met borstel of verfrol en in alle richtingen gelijkmatig verdelen. Max. tot 5% verdunnen met water.

Ecotec – Eco Prim & Fix is een grondering en fixeermiddel voor dispersieverven, pleisters en silicaatverven.

Zowel binnen als buiten te gebruiken!

Silicaat-grondering

Kleur : kleurloos

Verbruik: ca. 5 m²/L – naargelang de ondergrond.

Wordt als grondering gebruikt bij het aanbrengen van silicaatverf en kan als verdunningsmiddel voor de silicaatmuurverf gebruikt worden, eveneens als afwerklaag voor alle minerale pleisters.

Hierdoor kan vocht niet indringen en kunnen vuil -en stofdeeltjes zich minder goed hechten; waardoor de pleister of verf langer zijn oorspronkelijk uiterlijk behoudt.

Kan binnenshuis eveneens dienen om poreuse ondergronden te fixeren. Zowel binnen als buiten te gebruiken. Enkel te gebruiken op minerale ondergronden!

Ecotec Silicaatgrondering is een kleurloze, fixerende grondering voor sterk absorberende, zanderige minerale ondergronden.

Kan ook als verdunningsmiddel voor de Ecotec Silicaatverf gebruikt worden – of als afwerklaag voor minerale pleisters!

Leembasis

Kleur : wit ??

Verbruik: ca. 5 m²/L – naargelang de ondergrond.

Te gebruiken als hechtingslaag voor leempleister of kalkpleister.

Kan zowel op beton, metselwerk, pleister als op organische ondergrond – zoals hout of gipskarton – worden aangebracht. Hecht goed op oude vastzittende lagen.

Is dampdoorlatend, met water verdunbaar, gemakkelijk uit te strijken en ruikt aangenaam.

Ecotec Leembasis is een sterk gekorrelde grondering- en hechtingslaag voor muren en plafonds, waarop een leempleister kan aangebracht worden.

Enkel binnen te gebruiken!

Iso-Nicotine

De Iso-Nicotine dispersieverf van Ecotec is uitermate geschikt om vlekken van nicotine, roest en uitgedroogde watervlekken te isoleren.

De Ecotec Iso-Nicotine kan op de meeste ondergronden probleemloos worden aangebracht: normale gipsbezetting, gipsplaten, behang, beton, metselwerk, etc.

Enkel binnen te gebruiken. Deze verf vergt geen verdere afwerking en is bijzonder geschikt voor intensief benutte ruimtes.

Dit product is gebruiksklaar en mag niet verdund worden, zodoende de isolerende eigenschappen niet aan te tasten!

Verbruik – 8 – 10 m²/L

Kleur = wit

Ecotec Iso-Nicotine is een isolerende grondverf die gebruikt wordt om vlekken van nicotine, roet en uitgedroogde watervlekken te insoleren.

Deze verf kan ook meteen als eindafwerking gebruikt worden en heeft enkel een afwerkingslaag nodig, indien u een leuk kleurtje verkiest boven het standaard wit.

Iso-Mur

Ecotec Iso-Mur is een isolerende grondering op waterbasis, die gebruikt wordt om te voorkomen dat sporen van roet, vet, water – of nicotine die zich in de wand of plafond bevinden doorslaan.

Isoleert ook lignine-, teer- en bitumenvlekken.

Binnen- en buitenshuis.

Geschikt voor alle minerale ondergronden zoals beton, metselwerk en bepleistering. Evenals voor gyproc, kunststoffen, tegels en staal.

Enkel te gebruiken als voorbehandelingsmiddel voor watergedragen muur- of plafondverven.

De voorbehandeling voor het isoleren van inhoudsstoffen (oliën of harsen) die zich in hout bevinden dient te gebeuren met Ecotec Iso-Wood.

Kleur : wit

Verbruik: 7-10m2/L naargelang de ondergrond.

Ecotec Iso-Mur is een isolerende grondering op waterbasis, die gebruikt wordt om te voorkomen dat sporen van roet, vet, water – of nicotine die zich in de wand of plafond bevinden, doorslaan.

Geschikt voor binnen & buiten.

Afwerken met één van de Ecotec-natuurverven.

Iso-Met

Ecotec Iso-Met is een waterverdunbare, oplosmiddelarme roestwerende grondering die samen met de ProAqua lak gebruikt dient te worden bij het afwerken van ijzer, staal of non-ferro metalen (*) .

Iso-Met bezit roestwerende eigenschappen, maar is geen roestomvormer.

Iso-Met bevat sterk hechtende eigenschappen waardoor

Iso-Met kan gebruikt worden als hechtende grondering voor het lakken van kunststoffen oppervlakken. Zowel binnen als buiten inzetbaar.

Om tot een roestwerende werking te kunnen komen diende een minimum aan oplosmiddelen in dit product te worden verwerkt.


Belangrijkste kenmerken:

  • Op waterbasis;
  • Roestwerende werking;
  • Sterk hechtend;
  • geen elektrostatische oplading;

Ecotec Iso-Met is een oplosmiddelarme en roestwerende grondering op waterbasis, die samen met de ProAqua Lak gebruikt dient te worden bij het afwerken van ijzer, staal of non-ferro metalen.

Heeft u nog vragen? Is iets niet helemaal duidelijk?

Heeft u iets gezien dat u bevalt?

Wij staan voor u klaar om u wegwijs te maken.

Vraag het ons

Schilders

Uit ervaring kunnen wij volgende schilders aanraden; zij zijn volledig vertrouwd met natuurverven en -producten.